آموزش نو
قالب Travel
قالب Traveler – بهترین قالب گردشگری و رزرواسیون وردپرس
قالب foton
قالب Foton – قالب چند منظوره وردپرس
قالب کانسپت
قالب Concept Seven – قالب شرکتی وردپرس

آموزش درست کردن شیره انگور

در کل ایران نزدیک به ۱۰۰ نوع انگور کشت می‌شود. لازم به ذکراست که ازهرنوع انگوری هم نمی توان شیره گرفت.

در واقع انگورهایی که درشت و خیلی شیرین بوده و در موقع رشد کمتر آب خورده باشند- یعنی درختشان کمتر آبیاری شده باشد- به درد شیره‌ گرفتن می‌خورند

برای تهیه شیره به انگورو خاک سفید نیازاست.

خاک سفید چیست؟

خاک سفید، خاکی است با ترکیب بالای املاح معدنی که در عطاری‌ها فروخته می‌شود. این نوع خاک در روستاهای اطراف ملایر استان همدان به مقدار زیاد یافت می‌شود.

خاک سفید را معمولا زیر آفتاب یا روی بخاری حرارت می‌دهند، سپس به آب انگور اضافه می‌کنند، چون خاک حرارت ندیده باعث گل‌ آلود شدن آب انگور می‌شود.

در ضمن ممکن است اگر خاک سفید را به آ‌ن اضافه نکنند، در موقع جوشاندن، آب انگور ترش شود و به اصطلاح نجس شود.

خواص شیره انگور

شیره انگور یک تامین‌کننده بسیار خوب انرژی و برای کم خونی مخصوصا کم خونی ناشی ار فقر آهن بسیار مفید است.
در کشورمان ایران، شهرستان‌های ملکان و بناب در استان آذربایجان شرقی، شهرستان ملایردر استان همدان و شهرستان‌های نیشابور و کاشمر در خراسان رضوی تولیدکننده شیره انگور در ایران می‌باشند.
در ادامه قصد داریم روشی مناسب جهت تهیه شیره انگور یا دوشاب خانگی را به شما آموزش دهیم. امیدواریم این آموزش برای شما مفید واقع شود.

طرز درست کردن شیره انگور خانگی

اول از همه این نکته را مدنظر داشته باشید که در روشی که آموزش خواهیم داد، همه چیز با رعایت نکات بهداشتی انجام می‌شود .
  1. برای تهیه شیره انگور خانگی ابتدا انگورها را شسته و دانه کنید. در روش سنتی، انگور را با خوشه درون تشت‌های بزرگ می‌ریزند.امابهتراست که انگورها رادانه کنید.
  2. سپس با استفاده از دستگاه آبمیوه‌گیری، آب انگور را بگیرید. در روش سنتی پاچه‌های شلوار را بالا زده، چکمه می‌پوشند و داخل تشت بزرگی که مخصوص دوشاب‌گیری است ایستاده و با پا انگور‌ها را فشار می‌دهند و و آب‌شان را می‌گیرند.
  3. بعد از اینکه آب انگور را گرفتید، آن را درون صافی بریزید تا آب انگور خالص به دست بیاید. میتوانید ازالک یا آبکش استفاده کنید.
  4. در مرحله بعدی، تفاله‌های انگور را درون یک صافی خیلی محکم بریزید تا اگر آبی درون تفاله‌ها باقی مانده، گرفته شود.بهتراست ازابکشهای فلزی استفاده کنید.
  5. آب انگور‌ را درون یک قابلمه بزرگ ریخته و روی حرارت قرار دهید.روی حرارت بسیار کم قرار دهیدنیازی به هم زدن مداوم نیست.
  6. قبل از به جوش آمدن آب انگور و زمانی که در اطراف قابلمه حباب‌هایی ایجاد شد؛ شروع به ریختن خاک کنید.
  7. با دست، کم‌کم از خاک برداشته و داخل قابلمه ریخته و هم بزنید و کف روی آن را جمع کنید. این کار باعث می‌شود که هم ترشی دوشاب گرفته شود و هم دوشاب صاف و شفاف شود.
  8. بعد از گرفتن کف شیره انگور، حرارت را خاموش کنید و قابلمه را از روی حرارت برداشته و حداقل حدود ۱۰ الی ۱۲ ساعت صبر کنید تا شیره صاف شود.
  9. پس از گذشت این مدت زمان، کف روی قابلمه را آرام برداشته و دور بریزید.بهتراست هیچ کفی روی قابلمه نماند.
  10. حالا با یک ملاقه بزرگ، آب انگور صاف‌شده را به ظرف دیگری منتقل کنید.
  11. دقت کنید که مواد ته‌نشین شده کف قابلمه را تکان نداده و برندارید.
  12. دوباره آب انگور صاف‌شده را داخل یک قابلمه دیگر بریزید تا اگر ناخالصی دیگری باقی مانده، ته قابلمه قبلی باقی بماند.
  13. در این مرحله؛ آب صاف‌شده انگور را روی حرارت متوسط قرار دهید تا بجوشد و کف مختصری که هم دارد باز بگیرید.
  14. در عین حال که مواظب هستید مواد سرریز نشوند، اجازه دهید به جوشیدن ادامه دهد.
  15. وقتی دوشاب به غلظت رسید، زیرشعله را خاموش کنید.
  16. در آذربایجان در مرحله آخر جوشیدن شیره انگور، میوه‌ای مانند “به” را درون دوشاب قرار می‌دهند تا همراه دوشاب بجوشد و طعم ترش و شیرین به خود بگیرد. که به سلیقه ی افرادبستگی دارد وهیچ گونه الزامی وجودندارد.

امیدوارم که ازآموزش ما لذت برده باشید وبتوانید این شیره رادرخانه درست کنید.

نوش جان

امتیاز شما به این مطلب؟

ارسال نظر

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

ما را دنبال کنید