خورشت قیمه یکی از خورشت های ایرانی با طمعی خوشمزه و بی نظیر است که در اکثر مراسم های عزاداری به عنوان غذای نذری پخته میشود و یکی از غذاهای خانواده پسند ایرانی است در اینجا قصد داریم طرز تهیه آن را به شما آموزش دهیم.

 

مواد لازم برای 100 نفر :

پیاز:8 کیلوگرم

دارچین: 5 قاشق غذاخوری

سیب زمینی: 8 کیلو

لپه: 3 کیلوگرم

گوشت : 8 کیلوگرم

زعفران دم کرده:2 مثقال

رب :1 کیلو و 300 گرم

زردچوبه و فلفل :به مقدار لازم

لیمو عمانی:600 گرم

نمک :به میزان لازم

 

طرز پخت :

لپه را از شب قبل در آب بخیسانید و گوشت را بشورید و به اندازه دلخواه خرد کنید. پیاز هارا بشویید و نگینیی خرد کنید سپس دیگ موردنظر خور را روی اجاق بگذارید و شعله آن را روشن کنید در آن روغن بریزید و پیاز هارا ببه روغن اضافه کنید و بگذارید سرخ شود و طلایی رنگ شود سپس به آن زردچوبه اضافه کنید.

بعد از سرخ شدن پیاز گوشت را به آن اضافه کنید و تفت دهید و اجازه دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد. سپس لپه را به آن اضافه کنید و بعد از چند دقیقه تفت دادن رب را به  آن ببیفزایید و تفت دهید و بعد به مواد آب اضافه کنید و  لیمو عمانی هارا بشویید و داخل خورشت بریزید و بخ خورشت نمک بریزید حالا زمان موردنظر را اجازه دهید تاخورشت شما بپزد.

ده دقیقه مانده است خورشت خود را خاموش کنیید زغفران و دارچین را به خورشت اضافه کنید

سییب زمینی هارا خلالی خورد کنید و در روغن سرخ کنید و برای تزئین خورشت استفاده کنید.

خورشت شما آماده است.

نکته هایی در تهیه خورشت قیمه :

  • برای 100 نفر حدود 15 کیلو برنج لازم هست.
  •  لیمو ها را یک روز قبل چند عدد سوراخ کرده و درون آب جوش بگذارید تا تلخی پوست آن خارج شود.
  • میتوانید علاوه بر رب از مقداری گوجه رنده شده هم استفاده کنید.
  • پیاز داغ فراوان در خوشمزه شدن قیمه اهمیت زیادی دارد پس مقدار آن را کم نکنید.